Inici > Exposicions > ALICIA ALONSO I RUDOLF NURÉYEV

Cerca

ALICIA ALONSO I RUDOLF NURÉYEV

ALICIA ALONSO I RUDOLF NURÉYEV
Exposicions

El Consell de Mallorca rememora el 30 aniversari de l’actuació d’Alicia Alonso i Rudolf Nuréyev a la Misericòrdia.

El Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, a través de l’Arxiu del So i la Imatge de Mallorca, organitza ‘Alicia Alonso & Rudolf Nuréyev a la Misericòrdia’, una exposició que ret homenatge a un dels grans esdeveniments culturals viscuts a Mallorca a finals del segle passat: l’actuació conjunta de la ballarina cubana, Alicia Alonso, i el genial ballarí rus Rudolph Nureyev. Una mostra inèdita amb les fotografies d'Oscar Pipkin que es pot visitar a la sala de la planta baixa del Centre Cultural la Misericòrdia de Palma fins al 12 de setembre.

El 31 de juliol de 1990 el pati de la Misericòrdia va reunir per primera vegada Alicia Alonso i Rudolf Nuréyev, dos gran mites del ballet clàssic. Les dues figures uniren el seu talent per interpretar el Poème de l’amour et de la mer, op. 19, d’Ernest Chausson, amb la coreografia d’Alberto Méndez, durant el I Festival Internacional de Música i Dansa de Palma de Mallorca. Acompanyà aquesta unió artística la soprano Victoria de los Ángeles i vuit ballarins del Ballet Nacional de Cuba. El fotògraf Oscar Pipkin s’encarregà de documentar visualment l’esdeveniment i es publicaren algunes de les fotografies arreu del món.

En l’aniversari de l’actuació i coincidint amb el centenari del naixement d’Alicia Alonso, la mostra ‘Alicia Alonso i Rudolf Nuréyev a la Misericòrdia’ permet gaudir d’una selecció completa d’aquell treball fotogràfic i, alhora, rememorar els inicis de l’edifici de la Misericòrdia com a centre cultural de referència del Consell de Mallorca. La mostra consta de 35 fotografies a color i blanc i negre a més de panells informatius amb el poemari que va inspirar aquesta acció. També recull retalls de premsa de l’època i la projecció del documental ‘Tres mitos para una noche’ del Museu Nacional de la Dansa de Cuba.

HORARI

De dilluns a divendres de 10 a 14 hores i de 17 a 20.30 hores

Dissabtes d’11 a 14 hores

On: 
Sala de la planta baixa del Centre Cultural la Misericòrdia. Palma
Quan: 
dimecres, 29 juliol, 2020 - 10:00 a dissabte, 12 setembre, 2020 - 11:00
Preu: 
Gratuït

info